Bestellen en betalen

Veilig bestellen

Bij ons kun je veilig onderdelen bestellen. We hebben onze webwinkel voorzien van een SSL certificaat. Daarmee heb je de garantie dat jouw gegevens veilig zijn en niet ingezien kunnen worden door derden. Met een SSL certificaat worden jouw gegevens namelijk versleuteld verstuurd, zodat deze niet zijn "af te luisteren".

Om de veiligheid van de betalen te waarborgen, maken wij gebruik van betaalplatforms die goed beveiligd zijn en natuurlijk ook gebruik maken van SSL certificaten. SSL is op dit moment het veiligste en meest gebruikte encryptieprotocol op internet. Dit betekent dat de gegevens die je verstrekt (zoals naam en adres, jouw iDEAL-code of bijvoorbeeld jouw creditcardnummer) worden gecodeerd zodat deze niet door derden kunnen worden gelezen of onderschept.

Heb je nog vragen over veilig bestellen, dan kun je per mail bij ons terecht (magazijn@dafclub.nl). Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 06-15 26 64 14.

Afleveren van je bestelling

Zodra wij jouw bestelling hebben ontvangen en ook de betaling bij ons binnen is, nemen wij de bestelling in behandeling.

De bestelling wordt uiterlijk binnen 3 werkdagen verzonden via PostNL. 

De verzendkosten voor Nederland bedragen €6,95. 

Je kunt de bestelling overal laten bezorgen, dus ook op je werk of bijvoorbeeld bij de buren of jouw garage.

Je bestelling zelf ophalen

Je kunt de bestelde onderdelen ook zelf ophalen bij het onderdelenmagazijn, Spaarpot 26 in Geldrop. Daarvoor gelden de volgende spelregels:

  • Je bestelt en betaalt de onderdelen via de webshop.
  • Je ontvangt een afhaalbevestiging. Pas daarna kun je de bestelling in Geldrop ophalen.
  • Eventuele statiegeldartikelen kun je ook inleveren bij het onderdelenmagazijn voor de leden van DAF Club Nederland (zie verder de spelregels op deze webshop).
  • Je kunt de onderdelen alleen ophalen op de open magazijndagen van het onderdelenmagazijn in Geldrop tussen 10.00 en 15.00 uur. De open magazijndagen kun je terugvinden in de agenda op deze website en in het clubblad 'Variomatic'.

Betaalmogelijkheden

Bij ons kun je je bestelling op veilige wijze online betalen.

We bieden de volgende betaalmethoden aan:

1. iDEAL: Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. Je rekent af in de vertrouwde internet betaalomgeving van je eigen bank. iDEAL is te gebruiken bij vrijwel elke Nederlandse bank.

2. PayPal: Met PayPal kun je snel en gemakkelijk (ook internationaal) online geld overmaken.

3. Creditcard: Met jouw creditcard kun je gemakkelijk en veilig wereldwijd online betalen. Bovendien zijn bijna al je aankopen automatisch verzekerd bij verlies, diefstal en beschadiging. Raadpleeg de voorwaarden van je creditcard/bank voor de exacte voorwaarden.

Heb je nog vragen over veilig bestellen? Mail dan magazijn@dafclub.nl of bel 06-15 26 64 14.

Statiegeldartikelen

Op sommige webshopartikelen wordt statiegeld geheven, variërend tussen de €10 en €125 euro. Het statiegeld dat je betaalt, krijg je terug als je het oude artikel binnen 1 jaar na aankoop schoon inlevert (of opstuurt) onder overlegging van de originele rekening bij het onderdelenmagazijn in Geldrop. Deze oude onderdelen worden vervolgens weer gereviseerd. Zo houden wij jouw DAF (of Volvo met CVT) rijdend en de hobby betaalbaar!

De oude onderdelen graag schoon en compleet terug. Immers, het onderdeel moet nog wel redelijkerwijze gereviseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een drukgroep/plaat mag de onderplaat/veerplaat niet gescheurd zijn. En compleet betekent ook “in elkaar” (dus niet geheel of gedeeltelijk gedemonteerd). Voor vragen hierover kan je contact opnemen met het magazijn van DAF Club Nederland (magazijn@dafclub.nl of 06-15 26 64 14)

14 dagen retourrecht

Heb je besteld maar is jouw bestelling toch niet helemaal wat je verwacht had? Wij begrijpen dat dit kan gebeuren en bieden je daarom 14 dagen retour recht. Uiteraard kun je ook het artikel ruilen. Je kunt altijd contact met ons opnemen, zodat wij je kunnen adviseren over de juiste artikelkeuze. 

Er zijn twee optie' s bij ons voor het retourneren (vooraf melden per e-mail of telefoon is niet nodig):

1. Retourneren op onze locatie: 
Je kunt binnen 15 dagen na ontvangst een artikel gratis retourneren bij het onderdelenmagazijn voor leden van DAF Club Nederland, Spaarpot 26 te Geldrop. Dit kan alleen op de open magazijndagen tussen 10.00 en 15.00 uur. De open magazijndagen kun je terugvinden op www.dafclub.nl en in het clubblad Variomatic. Onze medewerkers staan graag voor je klaar met advies. Neem de internetfactuur, die je bij jouw bestelling hebt ontvangen, als aankoopbewijs mee. 

2. Retourneren door terugzenden
Je kunt binnen 15 dagen na ontvangst een artikel retourneren, je hoeft dit niet vooraf te melden. Retourneren door terugzenden kun je doen door de artikelen terug te sturen naar het onderstaande adres:

Stichting Onderdelenvoorziening D.C.N.
T.a.v. Jaap de Wit, Weikamp 146, 3751 AG  Bunschoten


De kosten voor het terugsturen van een artikel naar de Stichting Onderdelenvoorziening D.C.N. zijn voor jouw rekening, tenzij door ons een verkeerd artikel geleverd is. Om je retour goed af te handelen vragen we je het retourformulier via deze link te downloaden en in te vullen. Hierop kun je aangeven wat je klacht(en) en wens(en) zijn, wat je bankrekeningnummer is etc. Na ontvangst van het artikel betalen we je het  aankoopbedrag van de retour gezonden artikelen binnen 15 dagen terug.

Garantie

Voor de garantievoorwaarden verwijzen we je graag naar de Algemene Verkoop- en leveringsvoorwaarden Stichting S.O.V. van 15 juli 2015 en herzien per 09-06-2019, in het bijzonder artikel 9. Deze voorwaarden kun je op deze website inzien. Voor garantievragen kun je contact opnemen via magazijn@dafclub.nl. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 06-15 26 64 14.

Contact

Heb je vragen en of opmerkingen, dan kun je per mail bij ons terecht via magazijn@dafclub.nl. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 06-15 26 64 14.

Stichting Onderdelenvoorziening D.C.N. KvK 41168689