Nachrichten (niederländische Sprache)

Video: Daf Pony bij 'Flop Gear' op EMWalhalla 2024

Op zaterdag 11 mei stond Raamsdonksveer vol met unieke auto's bij het jaarlijkse evenement EMWalhalla. Dit is een "vrolijk uitstapje voor de verschoppelingen van het verkeer", georganiseerd door de club Elk Merk Waardig. De auto’s waarvan de eigenaar altijd maar weer zijn keuze moet verdedigen. Met een niet alledaagse combi: jonge berijders in een Daf Pony. Die werd voorgereden bij het item 'Flop Gear'.

Nieuw: de ledenkaart. Kom in contact!

Evenementen georganiseerd door de club zijn soms wat ver weg, terwijl je graag met lotgenoten in je nabije omgeving wilt genieten van je variomatische hobby. Om hierin tegemoet te komen is er nu een pagina 'Ledenkaart'. Kijk wie er in je buurt woont, kom in contact en ga bij elkaar op de koffie om lekker te kletsen over je Daf, of misschien kan een clublid met zijn/haar kennis jou helpen met een probleem.

Word zelf een keurmeester met de Vrijwillige Klassieker Inspectie (VKI)

Vanaf de leeftijd van 50 jaar en ouder is je Daf/Volvo niet meer APK-plichtig. Maar je auto zal nog steeds aan de veiligheids- en milieu eisen moeten voldoen! Je bent als eigenaar van je auto verantwoordelijk voor de staat waarin je auto verkeert. Daarom heeft DAF Club Nederland een Vrijwillige Klassieker Inspectie (VKI) gemaakt: een checklijst die zo gemaakt is dat je gemakkelijk en logisch zelf je auto kunt controleren.

Autoproductie in Born: einde van een tijdperk

Einde van een tijdperk, zo meldden verschillende krantenkoppen en overige media op vrijdag 16 februari 2024 over de (voorlopige?) productiestop bij VDL Nedcar in Born. Een einde aan grootschalige autoproductie in een fabriek waar het allemaal begon met Dafs 33, 44, 55, 66 en 46. Wil je hier meer over weten?

Leden Technische Commissie gezocht!

Ben je geïnteresseerd in de techniek van Dafs met Variomatic en Volvo's met CVT en wil je je kennis delen om daarmee andere leden te helpen? Ga je de diepte in om met jouw kennis en kunde problemen van allerlei aard bij auto's van leden op te lossen? Meld je dan aan bij de Technische Commissie van DAF Club Nederland!